NorthC Datacenters

NorthC is de marktleider in regionale datacenters. We leveren colocatie en connectiviteitsdiensten. Met 3 datacenters zijn we sterk vertegenwoordigd in de provincie Zuid-Holland. De tweede digitale mainport van Nederland.

What’s in a name?

U vindt de regionale binding letterlijk terug in onze naam. NorthC. Het noordwesten van Europa. NorthC staat ook voor kracht. Our true north, ons interne kompas. De koers naar succes en ondernemerschap. De C staat symbool voor connectiviteit, cloud en content (data). Maar de C staat ook voor customers. Wij begrijpen dat uw organisatie altijd aan en in beweging is. Dat uw business continu moet doordraaien. Daar zorgen wij voor. Als datacenter staan wij altijd aan. 24/7.

Altijd de juiste colocatieoplossing

Of u nu de eerste stappen naar de cloud nog moet zetten of al even op weg bent, wij helpen u. Want we beseffen dat een digitale transitie complex is en spannend kan zijn. Wij helpen uw ICT-systeem te verplaatsen naar ons datacenter en ondersteunen u bij de aansluiting op de cloud. We bieden toegang tot private en public clouddiensten die onderdeel kunnen zijn van een complete, hybride oplossing.

Net wat bij u past. Met de snelgroeiende hoeveelheid data zijn snelle, betrouwbare en veilige netverbindingen essentieel. Dat beseffen wij. U wilt optimaal gebruikmaken van applicaties, die zowel in de cloud als in een eigen omgeving in het datacenter kunnen staan, om veel mogelijk
waarde uit data te halen. In ons clouden carrierneutrale datacenter heeft u ruime keuze. Met onze oplossingen zorgen we ervoor dat u flexibel bent en dat uw data altijd veilig is. Onder optimale condities en met een continue stroomvoorziening. Wilt u helemaal zeker zijn? Een redundante twin-oplossing is bij ons ook een optie.

Duurzaamheid

Bij NorthC gaan digitalisering en duurzaamheid hand in hand. Zo maken al onze datacenters gebruik van 100% groene stroom. Maar we zetten een stap
verder. We maken ons hard voor nuttig gebruik van restwarmte. Hierover gaan we in gesprek met de lokale overheid en pleiten we dit in de branche. Onze gerealiseerde energie-uitwisselingsprojecten in Aalsmeer en Eindhoven bewijzen dat het kan. Slim ondernemen met een duurzaam resultaat.

Regionale cloud- en connectiviteitshub

De samenwerking met VitrumNet biedt u veilige dataopslag in een van onze datacenters. Onder optimale condities en met een continue stroomvoorziening. In combinatie met onze Region Connect Ring, die onze 10 datacenters onderling verbindt, bieden wij klanten een ruime keuze aan cloud- en netwerkproviders. Als datacenter zijn we de spil in het digitale ecosysteem. We staan altijd dichtbij.