Glasvezel

Glasvezel is een dunne vezel gemaakt van zeer helder glas. De overdracht bij glasvezel gebeurt, anders dan bij koper, niet door elektriciteit maar door lichtsignalen. De lichtsignalen kunnen data over grote afstanden transporteren en versturen. Er is niets sneller dan het licht. Glasvezel wordt op een heleboel verschillende manieren gebruikt voor meerdere doelgroepen. Zo is er glasvezel bedoeld voor consumenten, glasvezel voor het MKB en glasvezel voor specifieke toepassingen. VitrumNet levert regionale glasvezel voor specifieke, regionale toepassingen. Zo wordt glasvezel gemaakt.

Eigen netwerk

VitrumNet maakt gebruik van het Breedband Drechtsteden glasvezel netwerk. Een regionaal glasvezelnetwerk in de regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem. Het netwerk is volledig onafhankelijk en 100% eigendom van de Nederlandse Breedband Drechtsteden Groep BV.

Wat kost het?

De kosten bestaan uit eenmalige kosten voor aansluiting op het Breedband Drechtsteden netwerk en een maandelijks gebruiksrecht. Eventueel in combinatie met apparatuur en beheer daarvan. De eenmalige kosten zijn afhankelijk van uw specifieke wensen en de afstand tot het Breedband Drechtsteden netwerk.

Wat is een open netwerk structuur?

Net als bij gas en licht zijn bij VitrumNet de diensten van de infrastructuur gescheiden. Als u eenmaal een glasvezelverbinding hebt bent u volledig vrij in het kiezen van diensten van diensten leveranciers. VitrumNet heeft met meerdere partijen en landelijke koppelpunten directe verbindingen. U kunt altijd een partij of dienst bijschakelen of weer afschakelen.

Uw aansluiting blijft gelijk.

U kunt tegelijkertijd gebruikmaken van verschillende zware toepassingen. Verschillende diensten zoals pinnen, videoconferencing, beeldtelefonie of camerabewaking voor het beveiligen van bedrijfspanden functioneren aanzienlijk sneller en beter met 1 glasvezelaansluiting.

Privé en publiek verkeer

Door gebruik te maken van eigen verbindingen kunt u configuraties en oplossingen maken die niet via het publieke internet lopen maar direct tussen uw locaties. Daardoor ontstaat een veel eenvoudiger beheersplaatje en heeft u zelf grip op de privacy, veiligheid en snelheid.