Bach Festival 2022

Het kan weer! Dit jaar gaat het Bach Festival Dordrecht weer als vanouds los, met een prachtig programma 17 tot en met 25 juni.
Bij het openingsconcert komt dit keer alles samen in een unieke co-creatie van technologie, dans en muziek. In een totaalervaring van een uur word je meegenomen naar J.S. Bach in Latijns Amerika met Barokensemble Música Temprana.
Op het podium krijgen zij gezelschap van drie reusachtige straatlantaarns: de Bloomlights. Deze zijn ontworpen door de artist in residence van deze editie: design studio VOUW. Techniek en muziek worden vervolgens samengebracht door choreograaf en danser Thiago Bordin. 

De interactieve lantaarns zijn geprogrammeerd om mee te bewegen met de dansers en met de musici. Zo ontstaat een spel tussen muziek, dans en techniek, waar alles op iedereen kan reageren. De ultieme cross-over tussen oude en hedendaagse muziek, moderne dans en scifi techniek.

Die invulling sluit mooi aan bij de regionale digitale infrastructuur van VitrumNet: mooie techniek die bijdraagt aan een betrouwbare totaaloplossing.
VitrumNet is trots dat we ook deze editie weer Trotse Partner zijn en een steentje bij mogen dragen.
Meer informatie vind u op: https://www.bachfestivaldordrecht.nl/.